Interessante boeken

De meeste boeken die geschreven zijn op het gebied van coeliakie zijn kookboeken. In deze kookboeken staat vaak wel wat informatie over coeliakie maar niet uitgebreid. Heel af en toe verschijnt er een boek waarin ervaringen van coeliakiepatiënten staan beschreven of waarin voor kinderen uitgelegd staat wat coeliakie precies is.

Mogelijk interessante boeken voor u zijn:

Beschrijving:

Verhalen over mensen met coeliakie en/of dermatitis herpetiformis en hun omgaan met het glutenvrije dieet. Samenstelster van het boek Cobi de Jong-Strubbe is 54 jaar, gehuwd, heeft 4 kinderen en woont in Schagen (Noord-Holland). Alle kinderen in haar gezin hebben coeliakie. Halverwege de jaren ’90, nadat de kinderen al vele jaren ziek waren, werd bij hen de diagnose coeliakie gesteld. Vanaf dat moment is zij altijd geïnteresseerd gebleven in lotgenotencontact. Mede omdat een herkenbaar ervaringsboek over coeliakie niet bestond (bestaat) heeft zij het initiatief tot dit boek genomen. Naast een stukje eigen verhaal van Cobi zijn achttien ervaringsverhalen van mensen uit verschillende leeftijdscategorieën in dit boek opgenomen.

 

Beschrijving:

Een (voor)leesboek voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar die allergisch zijn voor gluten. Het boek gaat over de belevenissen van Celia, die allergisch is voor gluten. Samen met mama staat ze in de keuken lekker te bakken en daarna is het smullen! Maar Celia krijgt dan ineens enorme pijn in de buik. Dat hoort toch niet? Op naar de dokter en die komt er na een tijdje achter dat Celia overgevoelig is voor gluten! Celia is eerst verdrietig als ze dat hoort, maar gelukkig is er wat aan te doen. Met wat andere ingrediënten zijn er nog steeds heerlijke koekjes en andere lekkernijen te maken. Het boek bevat ook enkele heerlijke koekrecepten. Om voor te lezen of zelf te lezen door kinderen met coeliakie. Dit boek kan ook goed gebruikt worden op school of op het kinderdagverblijf om  leerkrachten, leidsters op de opvang, vriendjes en vriendinnetjes op de hoogte te stellen van wat coeliakie nou eigenlijk is.

 

Beschrijving:

Een deel uit een boekenserie waarvan al 18 delen zijn verschenen waarin kinderen met een bepaalde ziekte of handicap centraal staan. Het eerste gedeelte van dit boek vertelt een praktijkvoorbeeld van coeliakie. De eerste ziekteverschijnselen, het onderzoek, de diagnose en de behandeling worden hierin beschreven. Het tweede deel van het boek bevat informatie over voedselovergevoeligheid waarbij het verschil tussen voedselallergie en voedselintolerantie uitgelegd wordt. Het praktijkvoorbeeld (coeliakie) wordt nader toegelicht waarbij met name het glutenvrije dieet aan de orde komt.

 Glutenvrije kookboeken

Er zijn al veel glutenvrije kook- en bakboeken verschenen. Hieronder treft u een aantal van deze boeken aan:

Titel:         Tarwe- en glutenvrij, 101 makkelijke recepten
Auteur:      Lynda Brown

 

 

 

Titel:         Lekker glutenvrij
Auteur:      Lizet Kruyff & Henny Uffels

 

 

 

Titel:         Glutenvrij snel en makkelijk
Auteur:      Robyn Russell

 

 

Titel:         Gezond eten zonder gluten
Auteur:      Rosemary Kearney & Darina Allen

 

 

Titel:         Vechten met gerechten
Auteur:      Titi Koolsbergen & Janneke Vreugdenhil

 

 

 

Titel:         Glutenvrij kookboek
Auteur:      Pamela Moriarty

 

 

 

Titel:         Heerlijk glutenvrij bakken
Auteur:      Phil Vickery

 

 

 

Titel:         Glutenvrij genieten
Auteur:      T. Marquardt & B-M. Lanzenberger

 

 

 

 

Titel:         Glutenvrij bakken
Auteur:      Christiane Schäfer & Ellen Stemmer

 

 

 

 

Titel:         Glutenvrij bakboek
Auteur:      Louise Blair

 

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien

Naast funtionele cookies, gebruikt deze website ook cookies om u specifieke producten/diensten aan te bieden van diverse advertentie partners. Tevens maken wij alleen gebruik van Google Analytics om onze website te optimaliseren en geven uw gegevens dus niet door aan derden. Privacy- en cookieverklaring.